2 days hiking rinjani via sembalun

Hiking mount rinjani for 2 days a night to the summit starts from sembalun village to the camping area (pelawangan sembalun) on the first day (pass through the savanna) and continue to the summit on the second days at 03 Am. This is recommended for a person in good level of fitness and able to walk up and down for an average of 8.5 hours per day.

Itinerary  :

Arrival day:

We will pick you up at the airport of Lombok or other place in Lombok island and transfer to the hotel in Senaru or Sembalun village (on request).

Meet Your trekking guide will provide guidance to better prepare you for the journey and we will guide you to Sindang Gile waterfall for warming up before trekking Rinjani next day and back to hotel provided then dinner included.

Day 1:

 

  • 06.30 you will get  breakfast
  • 07.00 Drive to sembalun village for 45 minute
  • 07.45 register at the Rinjani national park office end then drive again to starting point about 15 minutes
  • 08.00 Start the trek from sembalun starting point (1100m) to the Pos 1 (1300 m )rest for 10 minutes for some biscuite walking time is about 2 hours.
  • 10.00 pos 1 and then continue to Pos 2(1500 m ) walking time about one an half hour arrive pos 2 our team will prepare for your lunch
  • 13.00 Pos 2  continue our journey to Pos 3 ( 1800 m ), walking time is approx  1 hour. from starting poin to pos 3 you will walk on the flat is easy walking
  • 14.00 pos 3 and then after rest 10/15 minutes rest we will continue to pos 4 or pos extra about 60 minute end then rest again here.
  • 15.00 pos 4 or pos extra heading to sembalun crater rim ( 2639 m ), walking time 2 hours  up including a prolonged steep climb around 5pm you already sembalun crater rim.
  • 17.00 sembalun crater rim here our team prepare for your camp for firs night, also for your dinner, from here enjoy the awesome views summit of mount rinjani as the sunset views.

 

Day 2:

 

  • 02.30 wake up and have some light breakfast with tea or cofee
  • 03.00 we start the trek to heading summitof mount rinjani (3.726 m). walking time approximately 3 hours arrive at 06:00, sunrice come at 6.10 am From the Summit you can see all of Lombok island, mount agung in Bali, Sumbawa island and crater lake, after sunrise for 20 minutes we will going down to the sembalun crater rim about 2 hours  and then you have a hot breakfast and break.
  • 09.00 we will going down same way to sembalun village take about 4 hours until finish point include lunch at pos 2.
  • 13.00 our driver waiting at the finish point and drive you to our office and then we will
  • 13.45 Tranfer you to the next vacation.

 

Note : 2 days 1 night summit Rinjani available for Private and Standard package service and the price depending of number the participants.

for more detail information, contact me to azmiadventures@gmail.com

  • Pick up and drop off in Lombok area
  • One night accommodation in Senaru village before trekking
  • Experience trekking guide and porter for carrying your food and equipment
  • Foods and drinks during the trek
  • Soft drinks and fruits
  • Trekking equipment ( tent, sleeping bag, mattress, toilet tent, cooking gear, camping chair and table)
  • Entranfee Mt Rinjani national park (150k /days/ person)
  • Rinjani trekking insurance

“less camping table & chair, room with no air condition for sharing package”

  • flight ticket
  • fast boat ticket
  • Tips for guide and porter
  • Personal medicine and day pack
  • Head light, Trekking shoes, Toiletries
  • Sun block. cap. sun glass. Camera
  • Spray for muscle. 2/3 paces of T- shirts
  • Small towel. power bank
  • wet paper (on mountain no water for shower )
  • Long trek pants/wind proof. Windproof jacket
  • 2 paces of shorts. Walking stick
  • Sandal. swimming suite(optional)
  • Extra trail snack (we supply)
  • Garbage plastic can (optional).

TREKKING PACKAGES